top of page
Pretraživanje

Upoznajte Leona – mladog pizzamajstora koji diše Napolitanom

U Ložu nam dolazi Leon, 24-godišnji pizzamajstor iz Zeline, čija je priča dokaz kako se iz hobija može roditi pravi poziv i strast koja traje.


ree

Njegov put započeo je sasvim skromno – pizze su bile vikend posao i hobi koji ga je opuštao. No 2020. godine ulazi u pizzeriju 4M u Zelini, gdje shvaća da je upravo to posao kojim se želi profesionalno baviti. Tu kreće njegova ozbiljna priča.


ree

Već nakon godinu dana odlazi na svoju prvu edukaciju za Napolitanu, kod Vanjaka u pizzeriji Laretto, gdje otkriva prave temelje napuljske pizze. Slijede dvije intenzivne sezone u Galineru u Istri, iskustvo koje ga dodatno formira i otvara mu put prema još većim izazovima.

Nakon toga zapošljava se u Barrelu u Soblinecu, gdje upoznaje kolegu iz pizzerije Karpuzia – upravo on ga spaja s važnim korakom u njegovoj karijeri.

ree

Leon odlazi na profesionalni tečaj u “GPN – Associazione Napoletana Pizza & Food”, organizaciju iz Napulja specijaliziranu za edukaciju pizzamajstora.Tamo stječe diplomu pizzamajstora, zatim i instruktorsku diplomu, te završava masterclass program – što ga danas čini jednim od najperspektivnijih mladih majstora Napolitane u regiji.


ree

Trenutno radi za Pizza Factroy, a u Loži ćemo s ponosom ugostiti njegov talent, tehniku i energiju — a vi ćete imati priliku učiti od njega, uživati u pizzama i vidjeti zašto se o Leonu već priča kao o mladoj napuljskoj nadi.


 
 
 

Komentari


bottom of page